| Francia krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 tojás 18 kanál cukor 3 kanál liszt 1 sütőpor 2 kanál olaj 3 puding , lehet bármilyen ízű (mi a földiepres,csokisat és vaníliásat szeretjük a legjobban) fél liter tej 3 slág 5 dkg csokoládé Elkészítés: 6 tojássárgáját kikeverjük 1 egész tojással, 3 kanál cukorral, 3 kanál liszttel, 1 sütőporral és 2 kanál olajjal. Margarinozott,lisztezett tepsziben sütjük tűpróbáig. A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben 9 kanál cukorral. Külön fölverjük habnak a 6 tojásfehérjét, lassan adagoljuk bele a 6 kanál cukrot. És mikor a hab jó kemény, akkor rögötön hozzákeverjük óvatosan a meleg pudinghoz. Ezzel a krémmel lekenyjük a tésztát és pár órára (kb.3-4órára)hűtőbe tenni. Felverni a slágot és lekenyni vele a kalácsot ha kivettük a hűtőből. Felolvasztani a csokit és meglocsolni vele a slágot. A receptet beküldte: mona82 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |