| Allgäni sajtleves recept receptLevesek Hozzávalók: Hány személyre: 4 10 dkg Ementáli Sajt 40 dkg Burgonya0reszelt Szerecsendió finomított Só frissen őrölt Bors 5 dkg vörösHagyma 2 dkg teaVaj 1 csomó metélőHagyma 5 dkg Liszt fél dl Tejszín Elkészítés: A Hagymát vágjuk karikákra, majd pirítsuk meg Vajon. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott Burgonyát, és együtt tovább pirítjuk. Majd Liszttel megszórjuk, felengedjük a Tejszínnel és Vízzel, Sózzuk meg és ízesítjük fűszerekkel. A Sajtot reszeljük le, fél dl vizet adjunk hozzá és sűrűre forraljuk be. (Fontos, hogy kevergessük, nehogy odaégjen.) Végül keverjük bele a Hagymás Burgonyát. Tálaláskor forró csészékbe töltsük, teTejére sült Hagymakarikákat és finomra aprított metélőHagymát szórunk. Az étel elkészítési ideje 30 percet vesz igénybe. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |