Tutireceptek.hu fejléc

Sarokház /100 éves recept/ recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 tojás
8 EK liszt
6 EK cukor
3 Ek víz
1 sütőpor

Töltelék:

30 dkg margarin
3 EK hollandkakaó
3-4 csepp viz
25 dkg porcukor

Majd 3-4 dl tejszihab

Elkészítés:
A tojásokat ketté vesszük, a sárgájában elkeverjük a fél adag cukrot, majd tojásfehérjét a vizzel habbá verjük, a lisztbe elkeverjük a sütőport, a sárgájába tesszük,majd a felvert habbal ovatosan simára kavarjuk.

Vagy egy nagyobb tortasütöbe öntjük az egészet vagy 5-6 lapokba külön-külön megsütjük.

Margarint a cukorral és a pár csepp vizzel (Azért kell a viz jobban feloldodik a cukor és nem ropog)
szitált kakaóval krémmé varázsoljuk.

A lapokat meg töltjük, és hideg helyre rakjuk,
másnap vizbe márott késsel fel szeleteljük.

A tejszinhabot keményre felverjük, és nyómózsákba tesszük és minden szeletet oldalát is ki diszitjük a tejszinhabbal.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sportszelet /saját recept/ » Fahéjas kuglóf 2 » Kókuszos hókifli » Diós-körtés rétes
» Narancsos puncstorta » Sodrott rétes » Muffin adventi » Szerelmes levél
» Málnás, citromos muffin » Zebra süti » Csokidarabkás bociszelet » Török tejberizs
» Rózsafánk(Kata-féle) » Brownies Maris módra » Bolero -szelet » Csoda kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.