| Sarokház /100 éves recept/ receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 tojás 8 EK liszt 6 EK cukor 3 Ek víz 1 sütőpor Töltelék: 30 dkg margarin 3 EK hollandkakaó 3-4 csepp viz 25 dkg porcukor Majd 3-4 dl tejszihab Elkészítés: A tojásokat ketté vesszük, a sárgájában elkeverjük a fél adag cukrot, majd tojásfehérjét a vizzel habbá verjük, a lisztbe elkeverjük a sütőport, a sárgájába tesszük,majd a felvert habbal ovatosan simára kavarjuk. Vagy egy nagyobb tortasütöbe öntjük az egészet vagy 5-6 lapokba külön-külön megsütjük. Margarint a cukorral és a pár csepp vizzel (Azért kell a viz jobban feloldodik a cukor és nem ropog) szitált kakaóval krémmé varázsoljuk. A lapokat meg töltjük, és hideg helyre rakjuk, másnap vizbe márott késsel fel szeleteljük. A tejszinhabot keményre felverjük, és nyómózsákba tesszük és minden szeletet oldalát is ki diszitjük a tejszinhabbal. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |