| Francia rúd receptKöretek Hozzávalók: 1 db tejföl (kicsi) 1 majonéz (kis tubus) 1 cs. zselatin (nem tortazselé!) 6 db kemény tojás 2 db savanyú uborka 2 db alma 15 dkg parizer v. virsli) (Ízlés szerint fűszerek: só, citrom, fehérbors, mustár, olívaolaj) Elkészítés: A langyos tejföllel csomómentesre elkeverjük a zselatint, (én utána még egy kicsit melegítem mikro-ba, nem főzöm csak jó meleg legyen, hogy a hideg adalékok miatt ne dermedjen meg, amíg dolgo-zom vele). Összevágunk minden hozzávalót (kis kockákra) egy nagyobb tálba beletesszük és ráöntjük az elké-szített majonézt. Óvatosan összekeverjük. Folpakkal bevonjuk a gerinc sütőformát úgy, hogy majd be is tudjuk fedni vele, és a formát minden-hol letakarja. Beletöltjük az összekevert franciasalátafélét és a folpakkot ráhajtva, hűtőbe tesszük. Tálaláskor csak ki kell borítani és szeletelni. (Variációk: bármit tehetünk bele, amit szeretünk pl: zöldborsó, kukorica v. bármilyen zöldség, pl: húslevesből sárgarépa, csak az arányokra figyelni kell.) Mutatós, ha a virslit és a répát hosszába a kém közé rakjuk rétegesen. Ilyenkor csak a főtt tojás van a tejfölös majonézzel elkeverve. Köretnek és önálló ételnek is kitűnő és gyors. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Gyöngyi59 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |