Tutireceptek.hu fejléc

Francia rúd recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 db tejföl (kicsi)
1 majonéz (kis tubus)
1 cs. zselatin (nem tortazselé!)
6 db kemény tojás
2 db savanyú uborka
2 db alma
15 dkg parizer v. virsli)
(Ízlés szerint fűszerek: só, citrom, fehérbors, mustár, olívaolaj)

Elkészítés:
A langyos tejföllel csomómentesre elkeverjük a zselatint, (én utána még egy kicsit melegítem mikro-ba, nem főzöm csak jó meleg legyen, hogy a hideg adalékok miatt ne dermedjen meg, amíg dolgo-zom vele).

Összevágunk minden hozzávalót (kis kockákra) egy nagyobb tálba beletesszük és ráöntjük az elké-szített majonézt. Óvatosan összekeverjük.

Folpakkal bevonjuk a gerinc sütőformát úgy, hogy majd be is tudjuk fedni vele, és a formát minden-hol letakarja. Beletöltjük az összekevert franciasalátafélét és a folpakkot ráhajtva, hűtőbe tesszük. Tálaláskor csak ki kell borítani és szeletelni.

(Variációk: bármit tehetünk bele, amit szeretünk pl: zöldborsó, kukorica v. bármilyen zöldség, pl: húslevesből sárgarépa, csak az arányokra figyelni kell.)

Mutatós, ha a virslit és a répát hosszába a kém közé rakjuk rétegesen. Ilyenkor csak a főtt tojás van a tejfölös majonézzel elkeverve.

Köretnek és önálló ételnek is kitűnő és gyors.
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Gyöngyi59


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás franciasaláta » Francia almatorta » „Francia" puszedli » Francia Rakottkrumpli
» Francia körtés lepény » Francia tepsis krumpli » Francia mákos krémes » Pikáns francia hagymaleves
» Kacsacomb franciásan » Francia krémes házilag » Csirke francia módra » Hamis Francia Krémes
» Francia pezsgőkoktél » Francia hagymaleves 2. » Francia krémes diétásan » Francia póréhagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.