Tutireceptek.hu fejléc

Piskótás francia krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótalaphoz

3 db tojás
15 dkg cukor
1 dl tej (langyos)
0.3 dl napraforgó olaj
18 dkg liszt
3 g sütőpor

Krémhez

6 db tojásfehérje (2 dl legyen)
20 dkg cukor
100 g vaníliás pudingpor
5 dl víz

Hozzávalók még

30 dkg leveles tészta
3 dl hulala
15 dkg tortabevonó
0.5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
A leveles tésztából sütünk egy lapot, kb. olyan 30 cm×30 cm-es legyen, mert egy kissé majd összeugrik. Sütés előtt jól szurkáljuk meg, és hagyjuk pihenni kb. 20 percig.
200 fokon süssük.
A piskótalaphoz a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
Egy kb. 27 cm×27 cm-es lapot sütünk, 170 fokon légkeveréses sütőben.
A krémhez a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük.
A vízben a többi cukorral megfőzzük a pudingport, majd forrón a fehérjehabhoz keverjük.
A leveles tésztára rákenjük melegen a krémet, majd ha kihűlt, rákenjük a felvert hulalát. Erre tesszük a piskótalapot.
A tetejét bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival.

Tanácsok:
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30×30 cm


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorókrémes muffin 2. » Francia körtés lepény » Réteges krémes » Banános babapiskótás
» Spenót franciásan » Pudingos-túrós krémes » Repülőkrémes » Mokkakrémes epertorta
» Emeletes kekszes krémes » Kávékrémes szelet » Francia habos sütemény » Karamellkrémes süti
» Négylapos krémes » Habos-diós házi krémes » Avokádókrémes pirítós » Piskótaszelet (update 2)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.