| Piskótás francia krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótalaphoz 3 db tojás 15 dkg cukor 1 dl tej (langyos) 0.3 dl napraforgó olaj 18 dkg liszt 3 g sütőpor Krémhez 6 db tojásfehérje (2 dl legyen) 20 dkg cukor 100 g vaníliás pudingpor 5 dl víz Hozzávalók még 30 dkg leveles tészta 3 dl hulala 15 dkg tortabevonó 0.5 dl napraforgó olaj Elkészítés: A leveles tésztából sütünk egy lapot, kb. olyan 30 cm×30 cm-es legyen, mert egy kissé majd összeugrik. Sütés előtt jól szurkáljuk meg, és hagyjuk pihenni kb. 20 percig. 200 fokon süssük. A piskótalaphoz a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Egy kb. 27 cm×27 cm-es lapot sütünk, 170 fokon légkeveréses sütőben. A krémhez a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A vízben a többi cukorral megfőzzük a pudingport, majd forrón a fehérjehabhoz keverjük. A leveles tésztára rákenjük melegen a krémet, majd ha kihűlt, rákenjük a felvert hulalát. Erre tesszük a piskótalapot. A tetejét bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival. Tanácsok: sütési hőfok: 170°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 30×30 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |