| Csodacsirke receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirke szárny 2 fej vöröshagyma olaj vagy zsír só bors őrölt pirospaprika 2-3 gerezd fokhagyma 2 dl tej 2 ek liszt 2 ek tejföl Elkészítés: A csirke szárnyakat(lehet comb is) jól megmossuk és megpucoljuk, 3 felé vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges, a gázról levéve beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a csirke szárnyakat. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy a szárnyakat ellepje. A fokhagymákat apróra vágjuk és beletesszük. Sót meg borsot adunk hozzá ízlés szerint. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből, tejfölből és a tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a csirkéhez. A habarással még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Nokedlivel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |