Tutireceptek.hu fejléc

Csodacsirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirke szárny
2 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír

bors
őrölt pirospaprika
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl tej
2 ek liszt
2 ek tejföl

Elkészítés:
A csirke szárnyakat(lehet comb is) jól megmossuk és megpucoljuk, 3 felé vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges, a gázról levéve beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a csirke szárnyakat. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy a szárnyakat ellepje. A fokhagymákat apróra vágjuk és beletesszük. Sót meg borsot adunk hozzá ízlés szerint. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből, tejfölből és a tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a csirkéhez. A habarással még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Nokedlivel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros pipi » Cukkinis currys csirke » Sajt alatt sült tavaszi karaj » Édes-savanyú csirkemell
» Hawaii hús » Paradicsomos húspuding » Csőben sült finomság » Citromos-borsos mázas csirke
» Chilis csirkemell » Rakott csirke olasz módra » Búbos pulykapecsenye » Húsrolád
» Virsli (tavaszi) pörkölt » Húsos-gombás cserépedény » Sörben sült husi » Pulykából készült komplett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.