| Különleges hústekercs receptHúsételek Hozzávalók: személyenkét 2 szelet hús /karaj,s.comb,csirke v. pulykamell/ sajt sonka tojás zabkorpa burgonyapüré pehely tej só olaj Elkészítés: A húst vékonyra kiverem,sózom. Minden szelet húsra teszek egy szelet sajtot és egy szelet sonkát. /Ha még finomabbra szeretnénk,akkor lehet rátenni pluszban kolbászkarikát,vagy gyümölcsöt,vagy gombát,vagy éppen ki mit szeret./ A betöltött hússzelet mindkét oldalát behajtom a töltelékre,és utána tekerem fel. A tojást felverem kevés tejjel,a zabkorpát és a burgonyapüré port feles arányban összekeverem. Egy sütőedényt vékonyan kiolajozok. A tekercseket először a tojásba,majd a zabkorpás keverékbe forgatom,és az olajozott sütőedénybe teszem szépen sorba. Sütés előtt a tetejüket is befújom kis olajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe teszem a fóliával lefedett sütőedényt,és kb. 3/4 órát fedetten sütöm. Leveszem a fóliát,és hagyom még kb. 1/4 órát sülni a tekercseket. A sütés befejezése előtt reszelt sajttal is megszórhatjuk a tekercseket. Tanácsok: Sültburgonyával,rizzsel,vagy zöldségkörettel is nagyon finom. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |