Tutireceptek.hu fejléc

Hússzeletek bakonyi módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet hús (sertésszelet,csirke- vagy pulykamell)
30 dkg gomba
1 fej hagyma
néhány kanál zsiradék
2 dl tejszín
egy csapott kanál liszt
pirospaprika

egy fél zöldpaprika
egy kis fej paradicsom
esetleg egy kevés bor
2-3 szem borókabogyó
késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:
A hagymát a zsíron üvegesre pirítom, a hússzeleteket mindkét oldalán fehérre sütöm, majd hozzákeverem a vékonyra szeletelt gombát. Ha a levét elfőtte, megszórom pirospaprikával, és felengedem egy kevés borral (vagy húslével) megfűszerezem, beleteszem (egészben, hogy a kész pörköltből könnyen ki lehessen emelni) a paprikát és a paradicsomot, ezután párolom, amíg a hús megpuhul. A hússzeleteket kiszedem, a liszttel és a tejszínnel behabarom a mártást és a hússzeleteket visszatéve még egyszer az egészet összeforralom.


A receptet beküldte: Chill


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halleves horvát módra » Töltött hal Karcsi módra » Lebencsleves Ági módra » Töltött gomba "Vera módra"
» Túrófánk Pálma módra » Marhatokány burgundi módra » Bakonyi fácánmell » Gyöngytyúk Capital- módra
» Rizssaláta Vivien módra » Fettuchini (magyar módra) » Sertésborda Gellért módra » Csirke Sztroganoff módra
» Albán krémes Emyke módra » Kifli " Cica mama módra" » Malac sült...Andi módra!! » Somlói Móni módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.