| Csőben sütött epres palacsinták receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 350 gr liszt 4 db tojás 1 evőkanál porcukor 6 dl tej 1 csipetnyi só olaj a sütéshez Töltelékhez: 2 dkg vaj 50 dkg eper 3 dl tejszín 4 db tojás sárgája 1 evőkanál citromlé 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: Elkészítés: Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a tejet, sót és a porcukrot. Habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a szitált lisztet. Ügyeljünk, ne legyen csomós. Ha a palacsintatésztát túl sűrűnek találjuk, szódavízzel hígíthatjuk. Palacsintasütőben olajat hevítsük fel, öntsünk bele a tésztából annyit, hogy szép vékonyra el tudjuk teríteni, majd vékony palacsintákat süssünk belőle. Egy kevéske reszelt citromhéjat keverhetünk a tésztába, érdekesebb lesz tőle. A töltelékhez tegyük egy kis tálba a tejszínt, üssük bele a tojások sárgáját, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Tegyük vízgőz fölé, majd állandóan kevergetve addig melegítsük, még besűrűsödik. Vegyük le a gőzről és hagyjuk kihűlni. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd tegyük bele a megmosott és lecsepegtetett eperszemeket, erős lángon hevítsük körülbelül fél percig, és utána keverjük a tejszínes krémhez. A megsütött palacsintákat töltsük meg az epres töltelékkel, tekerjük fel, majd tegyük egy vajjal kikent tűzálló tálba. Tetejére kanalazzunk a töltelékből, szórjuk meg porcukorral és szeletelt mandulával. Forró sütőben 20 perc alatt süssük pirosra. A tölteléket alapját elkészíthetjük vaníliás pudingkrémből is! Tanácsok: "ha kérdésünk van Dömsödi Gábort kell megkérdezni ",ö készitette a vacsoracsatába:-) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: bobe2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |