| Földiepres citromos pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg vaj 5 dkg porcukor 10 dkg liszt 1 citrom reszelt héja só Az epres réteghez: 30 dkg porcukor 3 tojásfehérje 1 tojás 1,5 dl citromlé (3 citromból) 2 citrom reszelt héja 6,5 dkg liszt 15 dkg eper só A szóráshoz: 1 evőkanál porcukor Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót is. Összedolgozzuk. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Egy 25 x 25 centis formát (vagy egy piteformát) kibélelünk sütőpapírral (az oldalára is kerüljön belőle). Belenyomkodjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárga színűre sütjük. Amíg kihűl elkészítjük az epres részt, amihez a tojásfehérjét, a tojást, a citromlevet, és a szitán áttört epret összekeverjük (nem kell kihabosítani). Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a reszelt citromhéjat és egy csipetnyi sót. Jól összekeverjük. Ráöntjük a kihűlt tésztára és újabb 30-35 percre visszatesszük a sütőbe. Kihűtjük, felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |