Tutireceptek.hu fejléc

Epres-túrós desszert recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 nagyobb földieper
1 tasak piros tortazselé
kb 30 dkg babapiskóta

Túrókrémhez:

1/2 kg félzsíros túró
7-8 ek kristálycukor
3 cs vaníliás cukor
1/2 lime kifacsart leve
300 ml hullala tejszin

Elkészítés:
A földiepret megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szeletekre vágjuk.

Egy keskeny, de hosszúkás magasabb falú sütőformát a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára helyezzük az eperszeleteket.
A tortazselét a (tasakon előírtak szerint) elkészítjük és miután félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük az eperszeletekre, ezután hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a túrós krémet.

A túróhoz hozzáadjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, ráfacsarjuk a 1/2 zöld citrom levét és alaposan összekeverjük.

Egy keverőtálban kemény habbá turmixoljuk a habtejszínt, majd a túróhoz téve turmix vagy habverő segítségével összekeverjük.

Az így kapott túrókrémet egyenletesen elosztjuk az ekkora megszilárdult epres gyümölcskocsonyán, végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét. Folpackkal lefedjük és kb 3 órára tegyük hűtőbe.

Végül egy tálcát helyezzünk rá és óvatos, de határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. Szeletelve kínáljuk.

Tanácsok:
Tipp:

Kerek tortaformában is ugyanígy elkészíthető.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors pudingdesszert » Feketeerdő-desszert » Málnás krémes desszert » Őszibarackos túródesszert
» Csokidesszert - recycling » Desszert Emese módra » Joghurtos pohárdesszert » Banános desszert
» Cseresznyés jégdesszert » Gesztenyés desszert » " Epres-túrós palacsinta" » Szilvás desszert
» Epres-túrós kocka » Desszertmeggy » Ribizlis desszert » Eper desszert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.