Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült padlizsán paradicsommal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Személyenként 1 közepes padlizsán
3-4 darab közepes paradicsom
padlizsánonként 1 dl tejszín
10-15 dkg sajt reszelve

őrölt bors
bazsalikom
tárkony (elhagyható)
fokhagyma vagy fokhagyma krém ,vagy fokhagyma granulátum ízlés szerint
margarin az edény kikenéséhez

Elkészítés:
A padlizsánokat megmosom,végeit levágom és kisujjnyi vastagra szeletelem.
Besózom a szeleteket,és 10 percig állni hagyom.
A paradicsomokat is megmosom,és felszeletelem.
A sütőedényt kikenem a margarinnal,majd 1 sor padlizsánt lerakok,megszórom a fűszerekkel,rárakom a paradicsom karikákat.Meglocsolom tejszínnel (kanállal csinálom a jobb eloszlás érdekében).
Megszóróm a lereszelt sajttal,majd újra padlizsán következik,és a fűszerek.
Ezt addig folytatom,amíg elfogy a hozzávaló.
A tetejét megöntözöm a maradék tejszínnel,és rászórom a maradék sajtot.

Előmelegített sütőben (jénai esetében hideg sütőben kezdem a sütést)200 fokon kb. 30 percet sütöm.

Tanácsok:
Natúrszelethez,rántott húsokhoz,sültekhez egyaránt nagyon finom.
Rizst,vagy sült burgonyát lehet hozzá adni kiegészítő köretként.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánkrémem » Padlizsán párizsi bundában » Kátya féle Padlizsánkrém » Palacsinta padlizsánnal
» Padlizsán rétegezve » Csőben sült szűzpecsenye » Padlizsánfasírt zabpelyhes » Padlizsán olasz módra
» Csőben sült zöldségek 2. » Ájult imám padlizsánja » Csőben sült hús » Csőben sült újkrumpli
» Padlizsán tojással » Csőbensült sonkás karalábé » Csőben sült kelvirág » Én padlizsánkrémem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.