| Csőben sült padlizsán paradicsommal receptZöldséges ételek Hozzávalók: Személyenként 1 közepes padlizsán 3-4 darab közepes paradicsom padlizsánonként 1 dl tejszín 10-15 dkg sajt reszelve só őrölt bors bazsalikom tárkony (elhagyható) fokhagyma vagy fokhagyma krém ,vagy fokhagyma granulátum ízlés szerint margarin az edény kikenéséhez Elkészítés: A padlizsánokat megmosom,végeit levágom és kisujjnyi vastagra szeletelem. Besózom a szeleteket,és 10 percig állni hagyom. A paradicsomokat is megmosom,és felszeletelem. A sütőedényt kikenem a margarinnal,majd 1 sor padlizsánt lerakok,megszórom a fűszerekkel,rárakom a paradicsom karikákat.Meglocsolom tejszínnel (kanállal csinálom a jobb eloszlás érdekében). Megszóróm a lereszelt sajttal,majd újra padlizsán következik,és a fűszerek. Ezt addig folytatom,amíg elfogy a hozzávaló. A tetejét megöntözöm a maradék tejszínnel,és rászórom a maradék sajtot. Előmelegített sütőben (jénai esetében hideg sütőben kezdem a sütést)200 fokon kb. 30 percet sütöm. Tanácsok: Natúrszelethez,rántott húsokhoz,sültekhez egyaránt nagyon finom. Rizst,vagy sült burgonyát lehet hozzá adni kiegészítő köretként. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |