Tutireceptek.hu fejléc

Csőben Sült Gnocci hagymával recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
80 dkg gnocchi (burgonyás)
1 póréhagyma
8 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
1 dl tejszín
10-10 dkg füstölt szalonna
és reszelt sajt köménymag
őrölt bors


Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a gnocchit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, és serpenyőben, 3 dkg vajban, kevés, köménnyel meghintve megpirítjuk, majd félretesszük. A póréhagymát vékony karikákra szeljük. Serpenyőben, 3 dkg vajban megpároljuk, meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, hozzáöntjük a langyos tejet, és csomómentesre keverjük. Fakanállal állandóan kevergetve forrásig hevítjük, a forrás után pedig még néhány percig, amíg besűrűsödik. Belekeverjük a sajt felét, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Hőálló tálba öntjük, összeforgatjuk a kifőtt gnocchival és a szalonnás mártással. A maradék vajat a tetejére daraboljuk, megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben 10 perc alatt átpirítjuk.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros csőben sült krumpli » Gnocci » Csőben sült szárzell » Mustáros szelet hagymával
» Csőbensült rakott tészta » Csőben sült kelvirág » Lencse csőben sütve » Kaporleves zöldhagymával
» Makaróni csőben sütve » Csőben sült cikória » Csőben sült karfiol » Vadgalamb póréhagymával
» Juhtúrós gnocci tálka » Csőben sült sertéstarja » Csőben sült vegyes zöldség » Csőben sült sonkás penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.