Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült szárzell recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 csomag szárzeller
10 dkg vaj
3 dl tej
2,5 dl tejszín
2 evőkanál liszt
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
20 dkg sonka

frissen őrölt fekete bors
csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A szárzeller alját levágjuk, a nyeleket megmossuk, leszálkázzuk és forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzzük, még roppanós maradjon. Hagyjuk egy kicsit lehűlni.
Besamel mártást készítünk:
Melegítsük fel a vajat, állandó keverés mellett hintsük rá a lisztet, mintha rántást készítenénk. További folyamatos keverés mellett öntsük fel tejjel, majd adjuk hozzá a tejszínben elkevert tojás sárgákat.Szórjuk bele a reszelt sajt felét, keverjük el, adjuk hozzá a fűszereket, hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A zeller nyelekre csavarjuk rá a sonkát, rakjuk le egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé, öntsük rá a besamelmártást és hintsük meg maradék reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült cikória » Makaróni csőben sütve » Csőben sült karfiol » Csőben sült újkrumpli
» Csőben sült lencse » Csőben sült vegyes zöldség » Csőben sült póré sonkával » Csőben sült sertéstarja
» Csőben sült sonkás penne » Csőben sült brokkoli » Csőben sült sajtos zeller » Sárgarépa csőben sütve
» Angolzeller csőben » Feketeretek csőben sütve » Póréhagyma csőben sütve » Barnarizs csőben sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.