Tutireceptek.hu fejléc

Gnocci recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
-4 fõtt burgonya áttörve
-15 dkg teljes kiõrlésû liszt
-1 kávéskanál fehérbors
-2 evõkanál vaj
-10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:
Gyúrj tésztát a hozzávalókból a sóig bezárólag. Ujjnyi vastagra nyútsd ki és nudli szerű darabokra formázd. Enyhén sós, forrásban lévõ vízben lassan fõzd ki. Ha a gnoccik feljöttek a víz tetejére, kiszedheted. Majd olvasztott vajban forgasd meg és tálaláskor reszelt parmezán sajtot szórj rá.

Ízlés szerint bármilyen zöldséges tejszínes, sajtos szósszal tálalhatod.
Például Pesztoval, vagy akár fokhagymás paradicsomos szósszal is.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gnocci másképpen » Juhtúrós gnocci tálka » Gnocci olaszos mártásban » Csőben sült vegyes zöldség
» tepsis brokkoli » Ghí » Sajtos burgonyaköret » Vegyes sült zöldség
» Póréhagymás karfiolpüre » Francia krumpli » Dhal » Zsemlegombóc
» Sajtos rántott zöldpaprika » Töltött olajbogyók » Részeges gombafejek » Röszti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.