| Csirkés tál receptEgytálételek Hozzávalók: 60dkg vaj 4 csirkemell filé 2 cm-es csíkokra vágva 2 közepes burgonya 1 cm-es kockákra vágva 1 nagy fej hagyma apróra vágva 2 nagy sárgarépa 1 cm-es kockára vágva 3 evőkanál liszt 1 bögre száraz fehérbor 3 bögre forró csirkeleves 1 bögre tejszin 2 evőkanál paradicsomsűrítmény / kihagyható / Puffancsokhoz: 2 bögre sütőporos liszt 2 evőkanál szárított vegyes zöldfűszer 1/4 bögre reszelt parmezán sajt 30g felkockázott vaj 1 bögre tej Elkészítés: olvaszd meg a vajat egy serpenyőbenés lassú tűzön3 percig párold rajta a csirkét.Add hozzá a borgonyát,hagymát,répát és állandó kevergetés mellett még 7 percig pirísd.Add hozzá a lisztet,majd a bort,húslevest,tejszintés a paradicsomsűrítményt és főzd 10 percig.Ezután őnsd át egy sütőtálba.Apuffancsokhoz szitáld át a lisztet egy közepes méretű tálbamajd keverd hozzá a zöldfűszereket és a sajtotmajd dörzsöld bele a vajat az ujjaddal.Vájj mélyedést a közepébe és ösd bele a tejet majg keverd össze ragadós tésztává.Borísd a tésztát enyhén lisztezett felületre és könnyű mozdulatokkal dagazd addig amíg sima nem lesz.Nyomkodd el kb.2 cm vastag lepénnyéés szaggas ki belőle 7-8 pogácsát és tedd a csirkés ragu tetejére.Közepes tűzön süsd a sütőben amíg a puffancsok felpuffadnak és a szinük aranybarna lesz. Tanácsok: Azonnal tálalni kell mert a tészta elázik. A receptet beküldte: Minya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |