| Rokfortos-csirkés spagetti receptTésztafélék Hozzávalók: 1 cs spagetti tészta 10 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna kockázva pici olaj 1 duci gerezd fokhagyma 0,5 l tej 1 csapott ek liszt 1 doboz tejföl 15 deka márványsajt/rokfort só bors kakukkfű rozmaring bazsalikom oregánó csirkemell csíkok úgy fél csirkemellből trappista reszelve Elkészítés: A bacont megpirítom, ha nagyon húsos, akkor pici olajat adok hozzá. Ha lepirult, kiszedem a szalonnákat, és a zsírjában a zúzott fokhagymát megfuttatom. (éppenhogy csak, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz) Beleteszem a fűszereket is. A lisztet beleszórom, és folyamatosan kevergetem, majd elkezdem a tejet beleönteni (kevergetés). Ha már kezd forrni, belemorzsolom a darabolt márvány sajtot, és addig keverem, amíg be nem sűrűsödik, fel nem olvad. Beleteszem a tejfölt is, és a legvégén a pirított bacon szalonnát és a közben kevés olajban, sóban, borsban megpirított csirkemell csíkokat. A tésztát közben kifőzzük, és ha elkészült, összeforgatjuk, tálalásnál reszelt trappistát, vagy valami egyéb nem erőteljes ízű sajtot szórunk a tetejére. Jó étvágyat! :) Tanácsok: Óvatosan bánjunk a sóval, a bacon és a márványsajt is nagyon sós! A tésztát ne fűzzük szét, különben az egész egy nagy trutyi lesz! Általában 8 perc a durum tésztánál, nézegessük közben, hogy al dente legyen! A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |