| Csirkés pitatáskák receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre: 50dkg csirkemellfilé 1 evőkanál olaj 12 evőkanál joghurt 2-3 evőkanál mustár, torma vagy édes fűszerpaprika 4 készen kapható pita 4 db salátalevél morzsolt kukorica szeletelt uborka Elkészítés: 1. lépésként: A csirkehúst megmossuk,hagyjuk kicsit lecsepegni, majd egészen apróra összevágjuk és az olajon megpirítjuk. Ha kész a hús akkor hagyjuk kihűlni. Míg a hús hűl közben a joghurtot pici sóval,pici fehér borssal és mustárral vagy tormával, vagy bármivel amit a gyerek szeret jól összekeverjük. 2. lépésként: A készen kapott pitálat alufóliába csomagolva a tűzhelyen vagy 100 C-fokos sütőben kissé megmelegítjük, majd óvatosan félbevágjuk míg meleg. Mindegyik pita belsejét megkenjük 2-2 evőkanál joghurtos mártással. 3. lépésként: A salátaleveleket jó alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük. A salátaleveleket a pitákba helyezzük, majd a salátára jön a morzsolt kukorica, erre a felkarikázott uborka és végül a csirkehús. Ízlés szerint meglocsoljuk a joghurtos mártással és már fogyasztható is. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok minden gyereknek és persze szülőnek is egyaránt! A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |