| Csirkeszárnyas egytál receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny 1 kisebb v. fél fej karfiol 30 dkg mirelit zöldborsó 2 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kisebb v. fél zellergumó 1 karalábé 1 késhegynyi őrölt bors 1 késhegynyi curry-por 3 db húsleves kocka fűszerkeverék 30 dkg széles metélt 2 fej hagyma olaj só Elkészítés: A hagymát és zöldségeket megpucoljuk, kockára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A hagymát olajon pici sóval megdinszteljük és ketté osztjuk. Egyik felén átpirítjuk a csirkeszárnyat, másik felén a sárga- és fehérrépát, zellert, karalábét dinszteljük félpuhára, a csirkeszárnyhoz adjuk és felengedjük 2 liter vízzel, beletesszük a húsleves kockákat, curryt, borsot. Forrástól számítva 10 percig főzzük lassú hőfokon, ekkor beletesszük a karfiolt és zöldborsót és a hús puhulásáig főzzük. Megkóstoljuk, s amennyiben szükséges, adunk hozzá sós fűszerkeveréket. A tésztát külön forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a kész levesbe tesszük. Még azon forrón meghintjük vágott petrezselyemmel. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |