Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés-bulgur recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
étolaj
1 db kisebb paradicsom
1 db kisebb TV paprika
3 db egész csirkecomb
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint őrölt kömény
ízlés szerint só
300 g bulgur
100 g zöldborsó
200 g kukorica (kisebb konzerv)

Elkészítés:
Vöröshagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Pirospaprikával, őrölt borssal és őrölt köménnyel, sóval fűszerezem, majd felöntöm egy deci vízzel, hogy a paprika ne égjen meg. Paradicsomot és paprikát apróra vágom és hozzáadom a hagymás alaphoz. (Paradicsomot előtte meghámozom)

A csirkecombokat kifilézem és a húst kockára vágom, a pörköltalaphoz hozzáadom és fehéredésig főzöm. Ha szükséges fél decinként vizet adok hozzá. Az utolsó 10 percben hozzáadom a kukoricát és a borsót. Fedő alatt készre főzöm. Akkor jó, ha bő szaftja van, mert a bulgur úgyis felveszi és nem lesz száraz.

A bulgurt átmosom és a leírása alapján (dupla mennyiségű vízzel) megfőzöm. Miután megfőtt, a húsos raguba forgatom. Savanyúság illik hozzá. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás bab » Muszaka (rakott padlizsán) » Hagymakrémes rakott burgonya » Sonkás-sajtos zöldségfelfújt
» Rakott fincsi zöldbab » Spagetti - Evelyn módra » Velencei lasagne » Fokhagyma mártásom
» Krumpli "pizza" » Krumplis tekercs » Erdélyi burgonya » Csirkeszárnyas egytál
» Kolbászos újburgonya » Ticinói burgonyás tál » Lasagne recept Emyke módra » Lazacos röszti kaviárral


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.