Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés-bulgur recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
étolaj
1 db kisebb paradicsom
1 db kisebb TV paprika
3 db egész csirkecomb
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint őrölt kömény
ízlés szerint só
300 g bulgur
100 g zöldborsó
200 g kukorica (kisebb konzerv)

Elkészítés:
Vöröshagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Pirospaprikával, őrölt borssal és őrölt köménnyel, sóval fűszerezem, majd felöntöm egy deci vízzel, hogy a paprika ne égjen meg. Paradicsomot és paprikát apróra vágom és hozzáadom a hagymás alaphoz. (Paradicsomot előtte meghámozom)

A csirkecombokat kifilézem és a húst kockára vágom, a pörköltalaphoz hozzáadom és fehéredésig főzöm. Ha szükséges fél decinként vizet adok hozzá. Az utolsó 10 percben hozzáadom a kukoricát és a borsót. Fedő alatt készre főzöm. Akkor jó, ha bő szaftja van, mert a bulgur úgyis felveszi és nem lesz száraz.

A bulgurt átmosom és a leírása alapján (dupla mennyiségű vízzel) megfőzöm. Miután megfőtt, a húsos raguba forgatom. Savanyúság illik hozzá. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült oldalas jóasszony módra » Juhtúrós padlizsánkrém » Párizsis, sajtos palacsinta » Hagymás krumpli egytál
» Paprikás krumpli nokedlivel » Rakott cukkini Emyke módra » Pacalos káposzta » Töltött pikáns sertésszelet
» Laskagomba pörkölt » Chilis bab Anikó módra » Rakott zöldbab 2. » Töltött túrópalacsinta
» Töltött mángold » Rántott palacsinta 2 » Sütő leső » Virslis rakott tál


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.