| Csirkés-bulgur receptEgytálételek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma étolaj 1 db kisebb paradicsom 1 db kisebb TV paprika 3 db egész csirkecomb ízlés szerint pirospaprika ízlés szerint őrölt fekete bors ízlés szerint őrölt kömény ízlés szerint só 300 g bulgur 100 g zöldborsó 200 g kukorica (kisebb konzerv) Elkészítés: Vöröshagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Pirospaprikával, őrölt borssal és őrölt köménnyel, sóval fűszerezem, majd felöntöm egy deci vízzel, hogy a paprika ne égjen meg. Paradicsomot és paprikát apróra vágom és hozzáadom a hagymás alaphoz. (Paradicsomot előtte meghámozom) A csirkecombokat kifilézem és a húst kockára vágom, a pörköltalaphoz hozzáadom és fehéredésig főzöm. Ha szükséges fél decinként vizet adok hozzá. Az utolsó 10 percben hozzáadom a kukoricát és a borsót. Fedő alatt készre főzöm. Akkor jó, ha bő szaftja van, mert a bulgur úgyis felveszi és nem lesz száraz. A bulgurt átmosom és a leírása alapján (dupla mennyiségű vízzel) megfőzöm. Miután megfőtt, a húsos raguba forgatom. Savanyúság illik hozzá. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |