| Bazsalikomos csirkesaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 120 g ciabatta vagy francia kenyér kis kockákra vágva 6 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál vörösborecet 4 evőkanál finomra aprított friss bazsalikom 2 gerezd fokhagyma megtisztítva 4 szardellafilé, lecsurgatva frissen őrölt feketebors 340 gramm főtt csirkehús, kis kockákra vágva 900 gramm paradicsom, héja nélkül, kimagozva, kockákra vágva 1 nagy uborka, megtisztítva és kis kockákra vágva 1 kötöző- vagy fejes saláta, megmosva friss bazsalikom a díszítéshez Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra (gáz 4. fokozat). A kenyérkockákat terítsük szét egy sütőlapon, majd a sütőben süssük 12-15 percig, ropogós aranybarnára. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Ezalatt készítsük el a salátaöntetet. Turmixgépben fél percig keverjük simára az olajat, az ecetet, a bazsalikomot, a fokhagymát, a szardellát és egy kevés borsot. A pirított kenyérkockákat, a csirkehúst, a paradicsomot és az uborkát tegyük egy nagy tálba, öntsük rá az öntetet és alaposan keverjük vele össze, majd hagyjuk 5 percig állni. A salátalaveleket rendezzük el 4 tányéron és halmozzuk rá a salátát. Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |