| Joghurtos csirkeszárnyak receptEgytálételek Hozzávalók: 8-10 csirkeszárny 2 dl natúr joghurt 1 közepes vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 tk édeskömény 1 kk római kömény 1 tk koriandermag 1 tk gyömbérpor vagy 1 ek frissen reszelt gyömbér 1 tk pirospaprika 2 friss babérlevél 2-3 szárított csípős fűszerpaprika só frissen őrölt bors 1-2 ek olívaolaj Elkészítés: Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat. Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és a tördelt, szárított csípős paprikát. A joghurthoz keverjük az aprított hagymát, az őrölt fűszerkeveréket, a gyömbért, az őrölt pirospaprikát és a kisebb darabokra tördelt babérlevelet. A joghurtos pácba forgatjuk a csirkeszárnyat, és letakarva, egy napig pácoljuk a hűtőben. Tepsibe tesszük a pácolt húst, meglocsoljuk olívaolajjal, és pirosra sütjük. (Sütés közben fordítsuk meg, hogy mindkét oldala egyenletes színt kapjon.) A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |