| Csirkés-olivás táska receptTésztafélék Hozzávalók: A töltelékhez: 30 dkg csirkemell 1 kis doboz kukoricakonzerv 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 piros húsú paprika 1 csokor petrezselyem 8 dkg olajbogyó 1 ek olaj 1 tojás só, bors A túrótésztához: 25 dkg túró 1 tojás 8 ek tej 1 sütőpor 40 dkg liszt 1 tk só Elkészítés: A töltelékhez a húst, a petrezselymet, az olivabogyót és a paprikát apró kockákra vágjuk. A hagymát megdínszteljük az olajon, majd a húst megpirítjuk rajta. Hosszáadjuk a fokhagymát, és a kockára vágott zöldségeket. Beleforgatjuk a kukoricát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Legvégén a töjást ráütjük és összesütjük az egészet. A túrótésztához összedolgozzuk a túrót, a tejet, a sót, a tojst s az oajat, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és sima tésztává gyúrjuk. Jól alálisztezünk, 3-4 mm vékonyságú lapra nyújtjuk, és 8-10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 20 korongot szúrunk ki belőle. Minden korong közepébe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, szekélyüket körbekenjük vízzel, félbe hajtjuk, és villával jól összenyomkodjuk. Tetejét megszurkáljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és 220-on 25 percig sütjük. Frissen az igazi! Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 151 kcal A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |