Tutireceptek.hu fejléc

Csirkefalatkák narancsmártással recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
2 db narancs héja, leve
2 dl 100 %-os narancslé
2 gerezd fokhagyma

szerecsendió
mustár
diónyi reszelt gyömbér
fél bögre zsemlemorzsa
1 ek. vaj
bors
1 ek. kétkezési keményítő
2 ek. méz
olaj

Elkészítés:
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágom és gyengén megsózom. A páchoz lereszelem a narancsok sárga héját, hozzáöntöm a narancslevet és a két narancs kicsavart levét. Belereszelem a fokhagymát és a gyömbért, mustárral, sóval és szerecsendióval ízesítem. (Ízlés szerint adom hozzá a fűszereket. Megkóstolom, ha nem találom elég fűszeresnek pikánsnak, még adok hozzá.) Ebbe a pácba teszem a csirkecsíkokat és beteszem a hűtőbe kb. 1 órára.
A zsemlemorzsát a vajjal, a sóval és a borssal összemorzsolom. A csirkét kiveszem a pácból, jól lecsöpögtetem, és egyenként beleforgatom a zsemlemorzsába. A tepsit sütőpapírral kibélelem, amit olajjal kikenek, és a csirkedarabokat belerakom. 200 °C-os sütőben megsütöm.
A maradék pácot felteszem a tűzre, kiveszek egy keveset, amiben elkeverem a keményítőt. Amikor a narancslé felforrt, beleöntöm, és folytonos keveréssel besűrítem. Végül a mézet is hozzáadom. A megsült csirkedarabokhoz külön tálkában tálalom. Mi belemártogattuk a húst a szószba. A szósz édes is, pikáns is.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns csirkefalatkák » Olasz leves » Diós szárnyas-krémleves » Céklaleves túrógaluskával
» Sonkaléleves » Gazpacho leves » Osztrák burgonyaleves » Káposztás lencseleves
» Zabpelyhes szilváslepény » Mángold krémleves » Lebencsleves Ági módra » Zöldségleves másképp
» Sárgaborsóleves kolbásszal » Szárnyas raguleves » Orosz húsleves » Cukkini lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.