| Sonkaléleves receptLevesek Hozzávalók: 1,5 liter sonkalé, 40 dkg burgonya, 1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 hegyes zöldpaprika, 1/2 dl olaj, 1 teáskanál majoranna, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 evőkanál liszt, 1 csomó petrezselyem. Elkészítés: Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, belerakom a kiskockákra vágott krumplit, majd pár perc párolás után rászórom a lisztet és felengedem a sonkalével. A fűszerekkel és a felkarikázott paprikával ízesítve addig főzöm, míg a krumpli meg nem puhul. Tanácsok: Tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselymet hintek rá. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |