Tutireceptek.hu fejléc

Borjúmáj cukkínivel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
250 g cukkini,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál liszt,
só,
fekete bors,
4 evőkanál vaj vagy margarin,
4 szelet borjúmáj (1 cm vastag, 125-125 g),
5 evőkanál vörösbor.

Elkészítés:
1. A cukkínit megmossuk, megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk, a hagymát is megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. Lapos tányéron összekeverjük a lisztet, a sót és a borsot.
2. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál vajat. Beletesszük a cukkinit, és a hagymát majd 10 percig pároljuk, amíg kész nem lesz. Tálra helyezzük át, és lefedve melegen tartjuk.
3. Ugyanabban a serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat. A májat megforgatjuk a lisztes keverékben, a felesleges lisztet lerázzuk, és a májat minden oldalon 3 percig sütjük a vajban. A zöldség mellé helyezzük, és melegen tartjuk.
4. A bort a serpenyőbe töltjük és felforraljuk, közben a letapadt sült részeket felszedjük az edény aljáról. A mártást a májra öntjük, és azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell cukkínivel » Tökmagkrém cukkinivel » Almás-boros borjúmáj » Rakott krumpli cukkinivel
» Ízletes borjúmáj » Tojáskrém cukkinivel » Sajtos báránysült » Káposztás böllértokány
» Dupla sajtos rakott csirke » Csirkés spagetti saláta » Pulykamell magos bundában » Kivis csirke
» Húsgombócok curry szószban » Chilis-banános szűzérmék » Spontán csirke (gyors) » Fokhagymás húsgolyók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.