| Csicsóka krémleves csomboros nyúlkolbásszal receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók a nyúlkolbászhoz: 1 kg kicsontozott nyúlhús, darálva (én combfilét használtam) 25 dkg sertés szalonna, darálva 12 g só 20 g fokhagyma 3 evőkanál morzsolt, szárított csombor (a friss még jobb lett volna) 3 g frissen őrölt fekete bors Hozzávalók a csicsóka krémleveshez: fél kg csicsóka 2-3 salotta hagyma 1-2 evőkanál olívaolaj 1 liter húsalaplé 2 dl tejszín só és frissen őrölt bors a tálaláshoz pár csepp olívaolaj és egy csepp pesto (opcionális) Elkészítés: A kolbászhoz a darált nyúlhúst és szalonnát összegyúrom a fűszerekkel és vékonybélbe töltöm, majd kevés vajon, vagy zsíron, 160 fokra előmelegített sütőbe szép pirosra sütöm (kb 60 perc kellett neki). A csicsóka krémleveshez meghámozom a csicsókát, azonnal hideg vízbe teszem, mert a burgonyához hasonlóan gyorsan barnul (oxidálódik). A megtisztított, felaprított salottát üvegesre dinsztelem az olívaolajon, rádobom a felkockázott csicsókát és pár percig együtt pirítom. Felöntöm annyi húsalaplével, hogy jól ellepje, majd sózom, borsozom és puhára főzöm. Simára turmixszolom a tejszínnel, ha túl sűrű lenne, forró alaplével hígítom. Tányérba merem, megpöttyözöm olívaolajjal, egy csepp zöld pesto-val és a sült nyúlkolbásszal tálalom. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |