| Zellerkrémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 gumó zeller ( nagyobb kb 1/2 kg) 2 db burgonya 2 dl főzőtejszín 2 db húsleveskocka 1 kis fej hagyma 15 dkg keménysajt (füstőlt a legjobb) margarin, liszt, bors, petrezselyem piritott kenyérkockák Elkészítés: A megtisztított és felkockázott zellert sós vízben a burgonyával együtt odatesszük főzni. Amikor megfött, hagyjuk kicsit hülni, majd pépesítjuk. (turmix). Vajat felolvasszuk, rászorunk egy kávéskanál lisztet, majd ráöntjük a levet.Beletesszük a 2 db húsleveskockát,felfőzzük. Közben szépen lassanként adagoljuk hozzá a tejszínt, majd egy kis reszelt sajtot. Ezzel összefőzzük. Amikor tálaljuk, apróra összevágott petrezselymet , reszelt sajtot és piritott kenyérkockát adunk hozzá! Tanácsok: A kenyérkockát helyettesíthetjük boltban vásárolt levesgyönggye, mindig az étkezés megkezdése elött tegyük rá a feltétet, mert elázik! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Anny50 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |