Tutireceptek.hu fejléc

Uritök krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A tökpucolás utáni maradékokból!
tökhéj + a belseje + magja
vöröshagyma/ hagymakrém
kapor
tejföl,+ ha van kicsi tejszín
keményítő vagy liszt


Elkészítés:
A tökmaradékokat, a hagymát és a kapor szárát felteszem főni. Amikor megpuhult átpaszírozom.
/halpaszírozó,paradicsompaszírozó/
Kívánt mennyiségűre vízzel felengedem.
Tejfölös habarást készítek. Behebarás után sózom,
és átforralom. Friss kaporral díszítem.
Pirított zsemlekockával vagy sajtal tálalom.

Tanácsok:
Ha nem eléggé savanykás a tejföltől , pici ecettel, citrommal lehet pikánsabbá tenni.

Ha nincs paszírozód, akkor mixeld és szűrd át.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: DuciJucika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zelleres burgonyakrémleves » Fokhagymakrémleves másként » Rizses krémleves » Narancskrémleves
» Rókagomba-krémleves » Hűsítő dinnyekrémleves » Vöröslencse krémleves » Brokkolikrémlevesem
» Rokfortos zellerkrémleves » Kelbimbó krémleves » Zellerkrémleves » Update brokkoli krémleves
» Gesztenyekrémleves » Hagymakrémleves » Pórékrémleves » Cseresznyekrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.