| Cseh torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 45 dkg liszt 15 dkg margarin 1 dkg szalagáré 1 db tojás 15 dkg porcukor 2 dkg kakaó 2 dl tejföl Töltelék: 20 dkg margarin 25 dkg porcukor 4 dl tej 3 kanál liszt Máz: 5 dkg margarin 10 dkg cukor 2 dkg kakaó 2 kanál tej Egy piskóta lap a két tortalap közé: 2 tojás 2 evő kanál liszt 2 evő kanál cukor 2 evő kanál víz fél csomag sütőpor Elkészítés: A tésztánál felsoroltakat összegyúrjuk, ebből sütünk két téglalap alakú tortalapot. Kisütünk egy ugyan ilyen nagyságú piskóta lapot, amit majd a kettő közzé teszünk. Elkészítjük a tölteléket. Sűrűre főzzük a tejet a liszttel, hagyjuk kihülni. Kikavarjuk a vajat a cukorral és hozzáadjuk. Vaníliás cukorral lehet még ízesíteni. A töltelék felét kenjük az egyik tortalapunkra, ráhelyezzük a piskótalapot és a krém másik felével bekenjük és erre jön a második tortalap. A máz hozzávalóit egy pillanatra felfőzzük és ezzel bekenjük a tortát. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |