Tutireceptek.hu fejléc

Máktorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 10-15 gr vaníliás cukor
- 6 tojássárgája
- 6 tojásfehérje
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg őrölt mák
- 70 gr őrölt mandula vagy dió
- 1 csapott teáskanál faháj
- 3 evőkanál lekvár

Elkészítés:
A vajat, a cukorral, vaníliáscukorral és a tojássárgájával összekeverjük.
Az őrölt mákot összekeverjük a sütőporral és a vajhoz adjuk. A mandulát és a fahéjat is hozzáadjuk, majd belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Kivajazott - az ideális vastagság elérése érdekében, kb. 24 cm-es - tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük!

Gázsütőben 2. fokozat
Elektromos sütőben 150°C

Miután kihűlt, a tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral és ráfektetjük a másikat.
Tejszínhabbal díszítjük!

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Roni24


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás máktorta » Krémes máktorta 2 » Krémes máktorta » Túrós máktorta
» Máktorta liszt nélkül » Máktorta lekvárral » Szerb királyok máktortája » Máktorta mandulával
» Máktorta(Kata-féle) » Meggyes máktorta » Diétás citromos máktorta » Liszt nélküli máktorta
» Máktorta (liszttel) » Körte koch » Zselatinos epres szelet » Bögrében sült süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.