| Hagymatorta (kelt tésztás) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Tésztához: 15 dkg liszt 5 dkg vaj 1.5 - 2 dl tej 2 dkg élesztő 1 tk. só csipet cukor Töltelékhez: 50 dkg vöröshagyma 2 dl tejföl 2 tojás 2-3 ek. olaj 1 tk. kömény bors só Elkészítés: Az élesztőt csipet cukorral édesített tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, beletesszük a sót, aztán a felfuttatott élesztőt, kidolgozzuk, megkelesztjük. Ezután 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk vele. ( A formát zsiradékkal kenjük ki előtte.) A hagymát karikákra vágjuk, 2-3 ek.olajon üvegesre pároljuk. A tejfölt a felütött tojásokkal , sóval, és a fűszerekkel, végül pedig a párolt hagymával elkeverjük, a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben kb. 30 perc sütést igényel. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: vaktyúk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |