| Tejszínkrémes túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 db piskóta lap (vizes piskóta is lehet) Vizes piskóta Hozzávalók: 4 tojássárgája, 25 dkg porcukor, 8 evőkanál víz, 20 dkg liszt, késhegynyi szódabikarbóna. A tejszínkrémhez: 90 g porcukor, 2 db tojássárgája, 350 g tehéntúró, 1 db vaníliarúd belseje, 1 db citrom reszelt héja, 500 ml alaposan behűtött habtejszín, 10 g lapzselatin. A díszítéshez: ribizli, vagy málna. Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, lassacskán beleadagoljuk a vizet, majd a szódabikarbónás, szitált lisztet, s alaposan kidolgozzuk. A végén beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját is. Tortaformába tesszük s megsütjük. 2. Ha megsült a piskóta, kivesszük a formából, elmossuk az formát, majd két csík szilikonos (jó a sima sütőpapír is) sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. 3. A piskótalapot a forma aljába tesszük. 4. Elkezdjük készíteni a krémet. A krém összetevőit a tejszín és a lapzselatin kivételével egy turmixgépbe tesszük, és alaposan összeturmixoljuk. 5. A tejszínhabot egy nagy kézi üstben kemény habbá verjük. 6. Ezután lassú mozdulatokkal a túrós alapot a tejszínhabhoz keverjük. 7. A lapzselatinra már korábban - két-három perce - vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt - ez kb. 10-20 másodpercet vesz igénybe. 8. Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint a túrós krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben! 9. Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikában lévő lapra tesszük az összes krémet, és elsimítjuk a tetejét. 10. Most két-három órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha kihűlt, felrakjuk a friss gyümölccsel. 11. Levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |