| Csudafinom csokoládétorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A TÉSZTÁHOZ: 12 dkg vaj 4 dkg porcukor késhegynyi só 6 tojás 13 dkg étcsokoládé 13 dkg finomliszt 18 dkg kristálycukor 1 csomag sütőpor A KRÉMHEZ: 23 dkg vaj 13 dkg cukrozatlan kakaópor 20 dkg porcukor fél vaniliarúd 3 dl tejszín Elkészítés: 1. A tésztához való vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Megsózzuk, azután egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A csokoládét felolvasztjuk (a legegyszerűbb vízgőzre téve), az előzőekbe keverjük a liszttel és sütőporral együtt. A tojásfehérjét felverjük, majd apránként hozzászórjuk a kristálycukrot is, így verjük kemény habbá. Az egyharmadát a csokoládés masszához keverjük, a többit pedig óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk. Egy 22 centi átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk - ha nincs alja, akkor sütőpapírral bélelt tepsire tesszük - és a masszát beleöntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 50 percig sütjük. Ha a teteje közben túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. A formában hagyjuk kihűlni. 2. A krémhez a vajat kikeverjük, majd a először a kakaóport, azután a porcukrot is beledolgozzuk. A vaníliarúd belsejét kikaparva hozzáadjuk, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is. 3. A tésztát recés fogú késsel lapjában 4 részre vágjuk, és a krém kétharmadával megtöltve egymásra fektetjük (minden lapra úgy 2 evőkanálnyi töltelék jut, amit szépen elkenünk). 4. A maradék krémet az oldalára és a tetejére kenjük. A torta tetejét vízbe mártott evőkanállal cifrázzuk úgy, hogy kis „hullámokat" nyomkodunk bele. Letakarva kis időre behűtjük, hogy szeletelni lehessen, amit forró vízbe mártott késsel a legkönnyebb. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: MelisUK Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |