Tutireceptek.hu fejléc

Hat lapos fehér torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók
Tészta:
35 dkg liszt,
8 dkg vaj,
2 evõkanál cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1 dl tej,
2 dkg szalalkáli,
1 egész tojás,
pici tejszín
Krém:
20 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
3 dl tej,
3 evőkanál liszt,
2 csomag vaníliás cukor,
0,5 dl rum.

Elkészítés:
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük: a tejben feloldjuk a szalakálit. A tojást egy kis tejszínnel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztánk legyen, ehhez adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd a végén a tejes szalakálit. A tésztát öt részre osztjuk, és a tepsi hátuljának megfelelő nagyságúra nyújtjuk, és azon is sütjük meg.
Krém:

A tejet, lisztet, vaníliás cukrot és a rumot sűrűre főzzük, ha kihűlt, a cukrozott vajba keverjük. A krémmel megtöltjük a kisütött lapokat. A tetejére is jusson a krémből, illetve be lehet vonni csokimázzal is.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rokforttorta » Cseh torta » Borhab torta » Diótorta
» Túró rudis kevert torta » Édes sajttorta » Hófehér karácsonyfa » Túrós almatorta
» Narancstorta II. » Répatorta (itt a Húsvét) » Túrótorta mandulával » Dobos torta IV.
» Sport-szelet torta » Dió-torta » Epres-Tejszínes Túrótorta » Krémes almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.