| Hat lapos fehér torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Tészta: 35 dkg liszt, 8 dkg vaj, 2 evõkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej, 2 dkg szalalkáli, 1 egész tojás, pici tejszín Krém: 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 3 dl tej, 3 evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 0,5 dl rum. Elkészítés: Elkészítés A hozzávalókat összekeverjük: a tejben feloldjuk a szalakálit. A tojást egy kis tejszínnel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztánk legyen, ehhez adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd a végén a tejes szalakálit. A tésztát öt részre osztjuk, és a tepsi hátuljának megfelelő nagyságúra nyújtjuk, és azon is sütjük meg. Krém: A tejet, lisztet, vaníliás cukrot és a rumot sűrűre főzzük, ha kihűlt, a cukrozott vajba keverjük. A krémmel megtöltjük a kisütött lapokat. A tetejére is jusson a krémből, illetve be lehet vonni csokimázzal is. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |