| Tejszínes gombaszószom receptTésztafélék Hozzávalók: olaj 1 fej vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 1 doboz champion gomba 1 zacskó habtejszín só bors oregano bazsalikom kakukkfű rozmaring szerecsendió 1 csokor petrezselyem camambert sajt füstölt sajt szarvasgombaolaj (opcionális) gorgonzola (opcionális) fehérbor (opcionális) Elkészítés: Kevés olajon megdínsztelem az apróra vágott hagymát, és fokhagymát. Majd a felszeletelt gombát rádobom, sózom, borsozom, és kevergetem. Ha már a gomba levet eresztett, ráöntöm a habtejszínt, megfűszerezem, teszek hozzá camambert és füstölt sajtot (az ízorgiát fokozza a gorgonzola is), a camambert sajtnál a héját el kell távolítani, mert az nem olvad el a szószban. Fél-egy deci fehérborral felöntöm, forralgatom. A vége felé teszek bele egy pár csepp szarvasgomba-olajat. Ha kész, összeturmixolom. Farfalle (masni) tésztát főztem ki hozzá, a végén összeforgattam, az eredmény isteni lett. Pár paradicsomkarikával és perezselyemmel díszítve gusztusos nagyon. Tanácsok: Az egyik boltban lévő prémium termékeknél akadtam egy különleges gombaszószra, horror áron, megnéztem mi van benne, és inkább otthon elkészítettem a szószt kb. negyed áron. Az eredmény fantasztikus lett. A szarvasgomba olaj fellelhető például a Corában is - olyan 1000 Ft körül van, nagyon nagyon sokáig elég, mert kevés is elég belőle, elég intenzív, jellegzetes az íze, illata. Salátákhoz is nagyon finom. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |