| Creme Brulee receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 tojássárgája 8 dkg cukor a keverékhez 5 dl tejszín 1 tk. vaníliakivonat 6 dkg cukor a karamellizáláshoz Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Egy nagy tálban keverd habosra, világosra a tojássárgát a cukorral, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Add hozzá a tejszínt és a vaníliát, jól keverd el. Szűrd át a keveréket, ezzel minden csomótól megszabadulsz. Ha képződött rajta hab vagy buborék, azt egy kanállal húzd le. Öntsd a keveréket 6 tálkába, majd állítsd vízfürdőbe a tálkák feléig. Nagyon ügyelj, hogy ne kerüljön egy csepp víz sem a krémbe. Ha forró vízzel készíted, hamarabb kész, és simább lesz a teteje. Tedd a sütőbe, és süsd addig, amíg a szélén már szilárd lesz a massza, de a közepe még rezgős. Vedd ki a sütőből, majd a tálakat a vízfürdőből is, és hagyd hűlni legalább két órát. Tálalás előtt szórd meg a tetejüket cukorral, és tedd vissza a sütőbe grillezni, hogy a cukor megpiruljon, majd pár percre a hűtóbe, hogy ehetőre lehűljön. A receptet beküldte: Ne add fel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |