| Cremets receptSütemények, édességek Hozzávalók: A sűrű joghurthoz: 8 dl natúr joghurtot lecsepegtetünk 1 nap alatt, így kb. 3 dl sűrű, krémes joghurtot kapunk másnapra. Az édességhez: 4 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 1-2 evőkanál forró víz, 3 dl sűrű joghurt, 1 citrom reszelt héja + átszűrt leve, 1 vaníliarúd kikapargatott belseje. A tálaláshoz: 30 dkg friss málna. Az édesség elkészítéséhez szükség van: valamilyen finom szövésű textíliára (pl. hagyományos pelenkára) és 6 db 15x12 cm-es (kb. 4 dl-es) alufóliatálkára. Elkészítés: Első nap lecsöpögtetjük a joghurtot. Ehhez egy nagyobb tálra teszünk egy nagy szűrőt, kibéleljük pelenkával, majd belekanalazzuk a joghurtot, aztán egy napra magára hagyjuk a hűtőben. Másnap előkészítjük az alufóliatálkákat. Először kilyukasztjuk 8-10 helyen az aljukat egy megforrósított, vastagabb varrótűvel, aztán kibéleljük őket méretre vágott pelenkával úgy, hogy a pelenka szélei néhány cm-rel túllógjanak a tálkák peremén. Az előkészített tálkákat magunk mellé készítjük. Jöhet az édesség! A porcukrot simára keverjük a felmelegített friss citromlével egy nagyobb tálban, majd hozzáadjuk a sűrű joghurtot, aztán belevegyítjük a reszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapargatott belsejét. Robotgéppel az egészet jól összekeverjük, majd tiszta habverőkkel felverjük a tojásfehérjéket egy külön tálban. Végül a tojásfehérjehabot fakanállal beleforgatjuk a joghurtos keverékbe, és az édességet szétosztjuk az előkészített tálkákba. A tetejüket lefóliázzuk, aztán átpakoljuk őket egy nagy tálcára, amelynek az aljára rácsot teszünk előtte -ide fog csöpögni belőlük a savó-, és betesszük mindet 1 napra a hűtőbe. Harmadnap tálalunk. Az édességekről lekapjuk a fóliát, egyenként kistányérra borítjuk őket, és miután lehúztuk róluk a pelenkát, köréjük pakolunk szép, gurulós málnaszemeket. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |