Tutireceptek.hu fejléc

Citrom felfújt recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 citrom negyed kávéskanál citromaroma
2,5 dl tej 7 dkg cukor
4,5 dkg liszt
3 dkg vaj 3 tojás só cukor
3 tojás

Elkészítés:
4 kis agyag sütőformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evőkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk. A megmaradt tejet 5 dkg cukorral és a liszttel felforraljuk, majd állandóan kevergetve hozzáadunk 2 evőkanál tejet. Tovább kevergetve a maradék forró tejet is hozzáadjuk, végül 2 percig együtt forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és 15 percig hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a félretett citromlével habosra (de nem keményre) verjük, félidőben hozzáadunk 2 dkg cukrot. A lisztes keveréket, a tojássárgákat, a citromlevet és a citromhéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje egyharmadát. Végül óvatosan belekeverjük a maradék fehérjét, és az előkészített formába töltjük. Cukorral meg szórjuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Melegen kínáljuk.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizsfelfújt eperrel » Gyümölcsös burgonyafelfújt » Gyümölcsös rizsfelfújt » Rizsfelfújt 1
» Duplán citromos sütemény » Körtefelfújt » Citromos, gombás csirke » Könnyű citromos desszert
» Húsfelfújt » Túrós gyümölcsös felfújt » Feketeerdő-rizsfelfújt » Rizsleves citrommal
» Mézes-körtés darafelfújt » Tavaszi zöldségfelfújt » Brokkolisfelfújt » Mézes-citromos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.