| Túrós gyümölcsös felfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg őszibarackbefőtt (vagy más befőtt), 4 db zsemle, 25 dkg túró, 2 db tojás, 2 dl tej, 60-80 csepp édesítőszer, 2 dkg margarin, fél citrom héja. Elkészítés: A zsemlét vékonyan felszeleteljük. Egy tepsit kivajazunk, és a zsemleszeleteket az aljába terítjük. Az édesítőszer 1/3 részét elkeverjük a tejjel, és a zsemlére öntjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a maradék édesítőszert, a tojások sárgáját, a citromhéjat, és végül a tojások habját. Ezt a krémet a zsemlén elsimítjuk. A befőttet leszűrjük, majd felaprítjuk, és a túrón elterítjük. Előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |