| Duplán citromos sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás 13 dkg kristály cukor 1 nagy citrom leve (10 evőkanál) és reszelt héja 8 dkg margarin vagy vaj 1 csomag sütőpor 12 dkg finomliszt A tepsi kikenéséhez: 2 dkg margarin 1-2 evőkanál finomliszt A mázhoz: 12 dkg por cukor 3 evőkanál citromlé Elkészítés: 1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig, ami kb. 10 evőkanálnyi, kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg margarint / vajat / belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk. 2. Egy kicsi (15x25 cm-es), magas peremű tepsit margarinnal vagy vajjal kikenünk, a liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 25 percig sütjük. 3. Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, dermedni hagyjuk. Citrom helyett naranccsal is készíthetjük ugyanígy. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |