| Tavaszi zöldségfelfújt receptEgytálételek Hozzávalók: 2 cs. újhagyma, 50 dkg zöldspárga, 2 zsenge sárgarépa, 1 kisebb karalábé, 10 dkg zöldborsó (tisztított), 2 tojás, 2 dl tej, őrölt szerecsendió, 1-1 csipet chili- és fokhagymapor, 8 dkg finomliszt, 4 dkg reszelt edami/gouda sajt, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 kk. olaj, só, bors, Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az újhagymát 8-10 cm-es zöldjükkkel együtt hosszában kettészeljük. A spárgasípok fás szárvégét eltávolítjuk, szárukat 2-3 cm-es darabokra aprítjuk. A sárgarépákat karikákra, a karalábét apró kockákra vágjuk. A borsót leöblítjük. Valamennyi zöldséget enyhén sós, forrásban lévő vízben 3 percig főzzük, azaz blansírozzuk, majd hideg vízbe szedjük, alaposan lecsepegtetjük, és konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A tojásokat elkeverjük a tejjel, 1-1 csipet szerecsendióval, chili- és fokhagymaporral, ízlés szerint sóval és borssal, majd apránként a liszthez adjuk, végül beledolgozzuk a reszelt sajtot, és (néhány levélke kivételével) a finomra vágott petrezselymet. Kikenünk olajjal egy 22-24 cm átmérőjű, lapos sütőformát. Beleszórjuk/terítjük a zöldségeket, bevonjuk a masszával, és középső bordamagasságra állított rácson 35-40 percig sütjük (tűpróba!). Mivel gyorsan összeesik, lehetőleg azonnal tálaljuk. Petrezselyemzölddel díszítjük. Tanácsok: Hidegen is finom. Elkészítési idő: 75 perc Kalóriatartalom: 290 kcal A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |