| Húsfelfújt receptHúsételek Hozzávalók: 6 dkg vaj 5 dkg liszt fél liter tej 4 tojás 12 dkg darált sertéshús só őrölt bors Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, a habverővel belekeverjük a lisztet, a langyos tejet, és egyszer felforraljuk, ügyelve, hogy sima maradjon. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a darált sertéshúst, sót, borsot, s végül a tojások kemény habbá vert felét. Kivajazott, tisztezett tűzálló tálba tesszük, amit csak félig töltsünk meg, mert sütést közben felemelkedik. Előmelegített sütőben kis lángon 25 percig sütjük. Még könnyebb, ha forró vízzel telt edénybe állítjuk a tűzálló tálat vagy tortaformát, és így tesszük sütőbe. A vagdalt húshoz hasonlóan kinálhatjuk. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: Csak18 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |