| Citromos barackos muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg Rama sütőmargarin 15 dkg kristálycukor 2 csomag vaníliás cukor 2 tojás 1 pohár (150 g) natúr joghurt 8 evőkanál tej 2 citrom 30 dkg finomliszt 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál sütőpor 20 - 25 dkg kemény húsú sárgabarack (idényen kívül 15 dkg aszalt sárgabarack) Elkészítés: A Rama margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat, a joghurtot és a tejet hozzáadjuk. A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. Az így nyert kb.1,5 deci citromlevet és a héjat az előzőekhez adjuk. A lisztet a szódabikarbónával és a kis kockákra vágott barackkal összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. Egy közepes, 12 mélyedéses muffinsütő mélyedéseit Rama margarinnal kikenjük, a masszával egyenletesen megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170°C) kb. 22 percig sütjük. Langyosan, kiváltképp reggelire, egy kevés margarinnal megkenve fenséges. Tanácsok: Citrom helyett naranccsal is ízesíthetjük, amihez 2 közepes narancs lereszelt héját és kifacsart levükből 1,5 decinyit használjunk hozzá. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 218 kcal A receptet beküldte: nyusz-musz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |