| Ünnepi sütemény citromosan receptLevesek Hozzávalók: A tésztához: 2 bögre liszt 1 csomag sütőpor 1 bögre kristálycukor 25 dkg vaj 4 tojás 1 csomag vaníliás cukor 1-2 cl amaretto vagy más illatos likőr 1 citrom reszelt héja késhegynyi fahéj, szegfűszeg, kardamom 1 teáskanál citromlé A tészta tetejére: 15 dkg étcsokoládé kb. 1 evőkanál vaj Valamint: vaj, zsemlemorzsa a formához Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a 4 tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt is szépen a masszába dolgozzuk. Az amarettót a citromhéjjal, a citromlével, a fűszerekkel, végül a vaníliás cukorral sziruposra keverjük, és belecsurgatjuk a tésztába. Simára keverjük az egészet, és belesimítjuk egy fakanállal a tepsibe vagy tortaformába. A csokoládét a vajjal krémesre olvasztjuk, és a tészta tetejére kenjük úgy, hogy márványos legyen. A sütire sütés előtt kristálycukrot szórunk, és pár csepp citromlével megcsepegtetjük, már csak az illatok kedvéért! Kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük, illetve a fogpiszkálón ne maradjon tészta. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |