Tutireceptek.hu fejléc

Ünnepi sütemény citromosan recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A tésztához:
2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
1 bögre kristálycukor
25 dkg vaj
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1-2 cl amaretto vagy más illatos likőr
1 citrom reszelt héja
késhegynyi fahéj, szegfűszeg, kardamom
1 teáskanál citromlé
A tészta tetejére:
15 dkg étcsokoládé
kb. 1 evőkanál vaj
Valamint:
vaj, zsemlemorzsa a formához

Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a 4 tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt is szépen a masszába dolgozzuk. Az amarettót a citromhéjjal, a citromlével, a fűszerekkel, végül a vaníliás cukorral sziruposra keverjük, és belecsurgatjuk a tésztába. Simára keverjük az egészet, és belesimítjuk egy fakanállal a tepsibe vagy tortaformába.

A csokoládét a vajjal krémesre olvasztjuk, és a tészta tetejére kenjük úgy, hogy márványos legyen. A sütire sütés előtt kristálycukrot szórunk, és pár csepp citromlével megcsepegtetjük, már csak az illatok kedvéért!

Kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük, illetve a fogpiszkálón ne maradjon tészta.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia csirke citromosan » Kókuszos sütemény » Kevert (kefíres) sütemény » Bögrés-almás sütemény
» Meggyes kavart sütemény » Rebarbarás sütemény » Almás sütemény másképpen » Három szinű sütemény
» Almás-fahéjas sütemény » Diós, kakaós sütemény » New Orleans-i rizssütemény » Könnyű citromos sütemény
» Nap és est sütemény » Édes teasütemény » Skandináv sütemény » Meggyes-joghurtos sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.