| Citromos, szögletes fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt 5 dkg vaj egy citrom reszelt héja 4 dkg cukor egy tasak vaníliás cukor egy tojás két evőkanál rum egy csipet só bő olaj a sütéshez két evőkanál porcukor a tálaláshoz Elkészítés: 1. A megolvasztott vajat keverjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Dolgozzuk bele a tojást, a rumot meg egy csipet sót, végül keverjük bele a lisztet is. 2. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 3 mm vastagra, vágjunk belőle rombusz alakú darabokat (ha van, használjunk recés szélű derelyevágót). 3. A felforrósított olajban (fritőzben 170 C-fokra) a fánkokat - oldalanként egy-két perc alatt - süssük aranyszínűre. A kész darabokat szedjük konyhai papírtörlőre, és tartsuk melegen, amíg a többi is elkészül. Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 51 kcal A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |