| Citromos rácsos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: - 3 tojás sárgája - egy citrom (reszelt héj+leve) - 10 dkg kristály cukor - 40 dkg liszt - 20 dkg margarin - kevés tejföl - sütőpor - bármilyen lekvár (egy-két kanálnyi) A krémhez: - a 3 tojás fehérje - egy citrom leveú - 30 dkg porcukor Elkészítés: A tojásokat felverjük, a fehérjét kicsit későbbre félre tesszük, most csak a sárgájával dolgozunk. Kikeverjük a cukorral, egy egész citrom lereszelt héjával és levével. Egy másik tálban a sütőporos liszt keverékébe belemorzsoljuk a margarint, mikor rendesen el van dolgozva, a tojásos keveréket hozzá öntjük, és egy kevés tejföllel jól gyúrható tésztává dolgozzuk ki. Mikor ezzel készen vagyunk, ketté vesszük, és a felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és félig megsütjük. Ez után kivesszük, lekvárral vékonyan megkenjük a tetejét, majd pedig rásimítjuk a következő krémet: A három tojásfehérjéből a porcukorral és a citromlével együtt kemény habot verünk. Ha sikerült keményre verni, utána a tészta másik felét kinyújtjuk, és szépen berácsozzuk a tetejét, igyekezve, hogy ne süppedjen bele a krémbe. (Ezért nem árt jó keményre verni). Készre sütjük. Tanácsok: Nem annyira nehéz, csak időigényes. Nem árt egyik szemünket mindig rajta tartani, ha erős a sütő, hamar megbarnul a tojás teteje, a tésztának viszont egy kis idő kell, míg megsül. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, melegen elég ragacsos, langyosan, illetve szobahőmérsékleten sokkal jobban lehet szeletelni. Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: linzerkarika888 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |