Tutireceptek.hu fejléc

Homár citromfűvel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db homár
10 dkg rízs
1 csomag citromfű szár (thaiföldi)
1 db lime
1 dl édes chiliszósz
4 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A rizst megpároljuk. Egy nagy lábosban felteszünk vizet forralni, beletesszük a citromfüvet, a babérlevelet, a petrezselymet, majd sóval, borssal ízesítjük, végül meglocsoljuk olívaolajjal, Amikor felforrt, beletesszük a rákot, 3-4 percig forraljuk.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott petrezselymet, hozzáadjuk a citromfüvet, baérlevelet, sót, borsot, majd az édes chiliszószt. A rákot egy konyharuhára téve kivesszük a vízből, kikaparjuk a húsát, a főtt rizzsel és a szósszal tálaljuk. Mellé lime-gerezdeket teszünk.


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cherrys, gombás homár » Homáros tarisznya » Epres hab citromfűvel » Spanyol módra sült homár
» Baconbe tekert libamáj » SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Vadas bélszín » Csirkeropogós
» Burgonyán sült fasírt » Galyasági szegénykocsonya » Karaj besamelmártással » Bacon alatt sült csirkemáj
» Spenótos-rukkolás rakottas » Natúr sült csirkemell » Sült malac egészben » Gyömbéres libamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.