| Citromos adventi koszorú receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8tojás40dkg vanilíás porcukor 2citrom reszelt héja és levele 30dkg finomliszt 1sütőpor 20dkg Rama baracklekvár Máz: 3evőkanál porcukor 3evőkanál kakaó 8dkg Rama 7-8kanál forró víz 10dkg étcsokoládé Elkészítés: 8tojássárgáját 40dkg vanilíás porcukorral habosra keverünk.Óvatosan hozzáadjuk az olvasztott Ramat,a citrom levét és reszelt héját.A tojások felvert habját felváltva a liszttel elkeverjük kézi habverővel.180fokon 45-50percig sütjük koszorú-vagy őzgerincsütő formában,amit már előzőleg kivajaztunk és kiliszteztünk.Ha kisült,a tetejét mégforrón baracklekvárral megkenjük.)Így biztos,hogy a csokimáz fényes lesz.)Amikor kihűlt,rácsra tesszük és csokoládémázzal bevonjuk. Máz:A porcukrot a kakaóval összekeverjük és hozzáadjuk a forró vizet kanalanként.Platnira tesszük,miközben belekeverjük a Ramat és a csokoládét.Lassan tűzön főzük.Forralni nem szabad!A masszát ráöntjük a koszorúra.Gyorsan kell vele dolgozni. A receptet beküldte: moncsibaba100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |