| Céklakrémleves petrezselyemkrémmel receptLevesek Hozzávalók: 3 közepes fej cékla 5 szál újhagyma (vagy 1 közepes fej vöröshagyma) olívaolaj 1, 5 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé fél citrom leve 2 evőkanál tejföl + díszítéshez só bors 1 csokor petrezselyem 2 keményre főtt tojás a tálaláshoz Elkészítés: Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott céklát, forgassuk és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplevünkkel. Főzzük 10-15 percig, amíg a cékla megpuhul, majd tegyük turmixgépbe a levest, és turmixoljuk selymesre. Facsarjuk hozzá fél citrom levét, adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy utolsót keverjünk rajta a turmix-szal. Közben a felaprított petrezselymet tejföllel keverjük ki. A levest tányérokba szedjük, a petrezselymes tejföllel és a felkockázott főtt tojásokkal tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |